Programma’s

Nieuws

In Nederland wonen 400 duizend Turkse Nederlanders. Een groot deel van deze Turkse Nederlanders spreekt tot op de dag van vandaag niet genoeg Nederlands om de Nederlandse media te kunnen volgen. Dit vergroot de reeds bestaande achterstand op hun medelanders. Om dit tegen te gaan bieden wij onze kijkers nieuws uit Nederland in hun moedertaal en trachten wij de onze medelanders inzicht te verschaffen op dat wat leeft onder hun Turkse landgenoten. Zo houden wij onze Turkstalige kijkers op de hoogte van de ontwikkelingen in Nederland zoals de verkiezingen, de coalitieonderhandelingen, maar ook andere onderwerpen zoals de vogelpest, oorlog in Irak en de relevante veranderingen in de wetgeving. Kortom alle onderwerpen uit de Nederlandse samenleving die van belang zijn voor een goede interactie tussen de Turkse en Nederlandse gemeenschap. Op deze manier leveren wij een positieve bijdrage aan het integratieproces.

….

 Tip voor onze nieuwsredactie.

Actualiteit

Demet TV maakt ook programma’s over onderwerpen die actueel zijn onder de Turkse gemeenschap in Nederland. Zo wordt er ruim aandacht besteed aan onderwerpen zoals schoolverzuim onder de Turkse leerlingen, generatieconflicten, trouwen uit het land van herkomst etc. Dit zijn enkele voorbeelden van actuele onderwerpen en problemen die spelen binnen de Turkse gemeenschap waar wij aandacht aan schenken. In dit soort programma’s staat de mening van de Turkstalige gemeenschap centraal en er komen ook politici, gemeentelijke instellingen en deskundigen aan woord om een analyse te geven en mogelijke oplossingen aan te dragen. Maar in onze actualiteitsprogramma’s komen ook onderwerpen aan bod zoals “Hoe de Turkse vrouwen wereld vrouwendag in Nederland gevierd hebben”.

Stelling van de week

In ons programma “de stelling van de week” sturen we een programmamaker en een cameraman met zijn camera op pad om een van te voren uitgekozen stelling aan de mensen op de markt, in de stad of op straat voor te leggen en hun reacties vast te leggen.ht aan nieuws en actualiteit Nederland.

Muziek

Een programma waarbij Turks muziek aan bod komt. Dit is een unieke programma die veel reacties van de kijker oproept. In dit programma wordt de kijker de mogelijkheid gegeven om met onze studio te bellen en een muziekclip aan te vragen voor familie, vrienden of kennissen. In ons eerstvolgende uitzending wordt dan de naam van de kijker genoemd met vermelding van voor wie hij/zij zijn clip vraagt.

….

Vraag een videoclip aan